Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Silence!!

Η σιωπή και το επακόλουθό της, η μοναξιά. Οι σκέψεις που χτίζονται χωρίς να μιλάς. Η πνευματική δουλειά που κρύβεται πίσω τους. Όλες αυτές οι σκέψεις. Τα διάφορα σενάρια. Οι πιθανότητες. Το χτίσιμο του ουρανοξύστη του μέλλοντος, στηριγμένο απλά σε μια και μοναδική αρχική συνθήκη. Σε ένα και μοναδικό γεγονός. Σε μία απλή ιδέα.

Και η σιωπή; Η σιωπή χτίζει αυτές τις σκέψεις όχι μέσα από την μοναξιά, αλλά μέσα από την απόρριψη της ανταλλαγής. Της ανταλλαγής των σκέψεων! Μια ανταλλαγή που θα οδηγούσε στην ακύρωση των περισσότερων σεναρίων, απλά γιατί το γεγονός δεν θα ήταν πλέον μόνο ένα...

Τα πολλά γεγονότα θα δείχνουν πλέον πιο ξεκάθαρα τη διαφορά της σωστής απ' την λάθος κατεύθυνση. Και όχι μόνον αυτά. Αλλά και η περαιτέρω ακύρωση κι άλλων σεναρίων μέσω του χαρακτηρισμού των παράπλευρων συνεπειών τους ως αβάσιμων. Είτε με αφηρημένους ηθικούς, είτε με πιο χειροπιαστούς φυσικούς και υλιστικούς όρους.

Και τα ξέρουμε όλα αυτά. Τα βλέπουμε παντού στην καθημερινότητά μας. Μας τα υποδεικνύει η εμπειρία μας. Μέχρι και στο σχολείο μας τα λένε!!!

Και παρ' όλα αυτά δεν μιλάμε...


Δώρο η αφορμή του τίτλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου