Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Homeland

Πως είναι όταν γυρνάς πίσω, έστω και για λίγο; Βαρετά! Πως είναι όταν όλοι θεωρούν ότι έχεις ακόμα τις παλιές σου συνήθειες; Εκνευριστικά! Πως είναι όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτε χωρίς να δώσεις ένα mini review; Καταπιεστικά! Πως είναι όταν σε αναγκάζουν να κάνεις κάτι "γιατί έτσι πρέπει"; @#!#%$&&^@% (καλά υπερβάλω αλλά δεν μπορούσα να βρω κατάλληλη λέξη)!

Έτσι είναι λοιπόν κάθε φορά που γυρίζω πίσω. Το μόνο καλό είναι ότι έχει μπόλικο ποτό. Βέβαια, συνήθως, αμφιβόλου ποιότητος μιας και η χρήση του είναι κυρίως σε γλυκά. Αλλά δεν βαριέσαι! Την δουλειά του την κάνει. Α και ότι - πλέον - έχει και σερφάρισμα στο διαδίκτυο!

Κατά τα άλλα αυτή η λυκειακή αίσθηση έχει μείνει στο σπίτι. Την μυρίζεις. Την αισθάνεσαι όταν περπατάς. Την νιώθεις όταν ακουμπάς τους τοίχους. Την ακούς όταν σου μιλάνε. Μπορεί να φταίει και η στασιμότητα των πραγμάτων εδώ. Αλλά στάσου. Ποια στασιμότητα; Πήρανε καινούρια τηλεόραση. Καινούρια πλαστικά λουλούδια για το σαλόνι. Φούρνο μικροκυμάτων. Άλλαξαν και την διάταξη σε κάτι ντουλάπες. Α να και κάτι καινούρια κεράκια στο τραπεζάκι εδώ δίπλα. Πάει η στασιμότητα δηλαδή, κατέρρευσε. Κι όμως, ακόμα αυτή η αίσθηση μένει.

Ίσως να φταίνε οι αναμνήσεις τελικά και όχι η φυσική διάταξη των πραγμάτων. Ίσως πάλι να είναι απλά μια αίσθηση που δεν χρειάζεται να εξηγηθεί. Αλλά γιατί; Γιατί να υπάρχει κάτι τέτοιο; Ίσως και αυτό να μην χρειάζεται να απαντηθεί. Και ο κύκλος με τα αναπάντητα ερωτήματα συνεχίζει επ' άπειρων.

Και μετά απ' όλα αυτά η πλήρη ησυχία. Η πλήρη ησυχία που προκύπτει απ' τους διαφορετικούς ρυθμούς ζωής. Άλλοι κοιμούνται στις 3 και άλλοι ξυπνάνε στις 5. Πώς να συμβαδίσεις; Δεν γίνεται. Έτσι ήταν και παλιά, αλλά όχι τόσο έντονα. Τώρα πια έχει γίνει η μέρα με την νύχτα (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Και μέσα στην πλήρη ησυχία και ηρεμία έρχεται αναπόφευκτα η σύγκριση. Τα βιβλία έχουν αντικατασταθεί από στοίβες βιβλίων. Οι φωτοτυπίες έχουν αντικατασταθεί από χειρόγραφα. Τα τετράδια έχουν αντικατασταθεί από πάκους χαρτιών. Τα γράμματα έχουν αντικατασταθεί από σύμβολα. Το ενιαίο μυαλό έχει αντικατασταθεί από τμηματικούς χωρισμούς... Η δράση έχει αντικατασταθεί από τυφλά μονοπάτια... Όλα είναι τόσο ανάποδα!.!Υ.Γ. το νέο blogger δεν μ' αρέσει καθόλου... μια κοινωνική προσφορά από εμένα στους αναγνώστες μου :-P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου