Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Κι επεράσαμε όμορφα…

Διακοπές, μεγάλη υπόθεση. Για άλλους ξεκούραση, για άλλους κούραση, για άλλους περιπέτεια, για άλλους σεξ, και για άλλους κάμποσοι εφικτοί συνδυασμοί των παραπάνω, ίσως και κάποιων ακόμα.

Και ας αρχίσουμε λοιπών... Μετακίνηση, πολύ σημαντικό. Ξεκινάς, και ως ένας μέσος φυσιολογικός άνθρωπος που δεν έχει λεφτά ούτε για να πάρει αμάξι μαζί του, ούτε για να νοικιάσει. Οπότε φτάνεις στον προορισμό σου, μ’ αεροπλάνα και βαπόρια (που λέει και το τραγούδι). Και μόλις φτάσεις τι; Πάλι πρέπει να ξεκουνηθείς και να δεις όλο το μέρος που επισκέφτηκες. Μουσεία (αρχαία, ενδιάμεσα, νέα), παραλίες, βουνοκορφές, αξιοθέατα κ.ο.κ. Και για όλα αυτά τα τοπικά ΚΤΕΛ δεν βοηθάνε και πολύ. Εισιτήριο στα ύψη και διαδρομές λίγες και μικρές. Οπότε απευθύνεσαι ξανά στα ωραία σου πόδια, ελπίζοντας ν’ αντέξουν, ή στους, αν μη τι άλλο, ευγενικούς ντόπιους, και στην... καρότσα τους!

Διαμονή. Μεγάλη υπόθεση. Τι θα επιλέξεις; Ξενοδοχείο, δωματιάκι, σκηνούλα ή... παγκάκι; Και τι θα περιλαμβάνει και ο κάθε τρόπος διαμονής; Γουστάρεις πισινούλα; Γουστάρεις και φαί για να μην ξεκουνιέσαι καθόλου; Γουστάρεις και σολάριουμ; Θες και ζεστό νερό για μπάνιο; Θες και αιθέρια έλαια στην μπανιέρα σου; Θες και φραπεδούμπα έτοιμη και με παχύ αφρό; Θες να είσαι μέσα στην φύση και στο δάσος; Θες να πίνεις τρεχούμενα νερά, από ένα γάργαρο ποτάμι; Α ναι. Και πόσα λεφτά έχεις;

Φαί. Κατ’ εμέ το σημαντικότερο. Κι όμως, το φαί στις διακοπές είναι ικανοποιητικά καλό, αν ξέρεις να ψάχνεις, να ρωτάς και να κόβει το μάτι σου. Βέβαια μπορείς να βολευτείς και με τα πιτόγυρα, αλλά μάλλον το σκατό σου θα γίνει παξιμάδι και δεν θα ξεκολλάει. Γι’ αυτό λαδερά, πολλά λαδερά. Το πολύ πολύ να σε πιάσει κανένα κόψιμο σε άσχετο μέρος, αλλά δεν πάει στο διάολο, έχουν πολύ ωραίες τουαλέτες παντού όταν πας διακοπές (πολύ παράδοξο). Μάλλον κάτι ξέρουν...

Και η μεγαλύτερη ερώτηση, που βασανίζει πάρα πολλούς πριν πάνε διακοπές. Βουνό ή θάλασσα; Θες να πας σε ένα δροσερό μέρος, με περιπάτους στα βουνά, με καθαρό αέρα, με πλατάνια, με πουρνάρια, με έλατα, και με ανθρώπους με ροζουλί μαγουλάκια; Ή μήπως θες να πας σε ένα μέρος με νερό, αλάτι, ακριβό φραπέ, ωραία ψάρια και καυτό ήλιο που μόλις θα γυρίσεις θα πασαλείβεσαι με κρέμες, γιατί έχεις κατακαεί στην προσπάθειά σου να μαυρίσεις, γιατί... (δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί).

Τα πάντα είναι δική σου επιλογή. Εσύ αποφασίζεις. Κοίτα όμως να πάρεις την σωστή απόφαση γιατί αλλιώς απλά θα έχεις να λες πόσο χάλια πέρασες το, για πολλούς, καλύτερο κομμάτι του έτους, τις διακοπές!


Υ.Γ.1: Το σήμα κατατεθέν των φετινών διακοπών: Βυζάκια έξω λοιπών...
Υ.Γ.2: Να πάτε Σαμοθράκη, πλάκα έχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου